€24.95

Alon - Hoe voel ik mij?

Alon - Hoe voel ik mij?
Hoe voel ik mij? Educatief hulpmiddel voor kinderen die beginnen met lezen. Oefent o.a. het herkennen en benoemen van emoties.

Uitgever
Alon Educational (voorheen Alberts Onderwijs in Sittart)

Gebruik
Hoe voel ik mij? wordt gebruikt als oefening voor de woordanalyse. Het kind leest de woorden. Vervolgens zoekt het kind de juiste afbeelding bij het woord. Op de voorzijde van de kaartjes vindt zelfcorrectie plaats. Hoe voel ik mij? kan tevens gebruikt worden als uitgangspunt voor een (kring)gesprek of als hulpbron bij het leren benoemen van emoties. Als slot kan Hoe voel ik mij? gebruikt worden als memoriespel. Alle woordkaartjes en beeldkaartjes worden dan omgedraaid. Het kind dient zo veel mogelijk paren bij elkaar te zoeken.

Doelgroep
Hoe voel ik mij? Is geschikt voor kinderen die beginnen met lezen (vanaf zes jaar).

Doelen
◾Stimulering emotionele ontwikkeling (inzicht ontwikkelen in de verscheidenheid van emoties, het herkennen en benoemen van de emoties)
◾Ontwikkeling van de auditieve en visuele waarneming (relaties leggen tussen gesproken en geschreven taal)
◾Stimulering denkontwikkeling
◾Stimulering taalontwikkeling (taalgebruik en leesbevordering)

Inhoud
Een mooie en stevige houten kist 21.5 x 12 x 6 cm. Kunststof deksel met op de achterkant de gebruiksaanwijzing gedrukt. 22 stevige kunststof kaartjes waarop een emotie staat afgebeeld en 22 kunststof kaartjes waar de bijbehorende definitie van de emotie op staat beschreven. De emoties die uitgebeeld en omschreven worden zijn: bang, blij, boos, fit, groot, klein, knap, lef, lief, lui, net, rijk, schuw, sip, slim, snel, speels, ster, sterk, stoer, trots en ziek. Alle emoties die beschreven zijn, zijn monosyllaben (eenlettergrepige woorden) om aansluiting te vinden bij de beginnende lezer.

Aantal op voorraad: 7

Beoordelingen

Fabrikanten
Snelzoeken
 
Gebruik sleutelwoorden om het artikel te zoeken.
Geavanceerd zoeken
0 items
Fabrikant Info
Alon Educational
Andere artikelen
Deel artikel
Delen via E-Mail
Delen op Facebook Delen op Twitter