€6.95

De Kijkdoos N136 - Water uit de kraan

De Kijkdoos N136 - Water uit de kraan
Met de heldere foto’s en informatieve tekeningen van De Kijkdoos ontdekken de jongste kinderen de wereld om hen heen. Kijken vormt hier de opstap naar lezen. Er zijn teksten voor beginnende en voor betere lezers. Deze laatste zijn ook heel geschikt om voor te lezen.

Herkenbare onderwerpen
De Kijkdoos behandelt onderwerpen die de kinderen herkennen en gemakkelijk op hun eigen wereld betrekken. De onderwerpen passen goed bij de belangrijkste onderbouwthema’s. Kijkplaten, foto’s, tekeningen en pictogrammen prikkelen tot verder kijken. Dat maakt de boekjes ook geschikt voor kinderen die nog niet kunnen lezen.

Vaste opbouw
De herkenbaarheid wordt versterkt door de vaste opbouw van de boekjes. Elk boekje opent met een spannende kijkplaat over twee pagina’s. Daarmee kunnen de kinderen vooraf hun voorkennis activeren en achteraf vaststellen wat ze hebben geleerd.

Elk hoofdstuk beslaat twee pagina’s. In een gekleurd kader staan teksten voor beginnende lezers (AVI M3-E3). Kinderen die al verder zijn, kunnen de uitgebreidere teksten lezen (AVI M4-E4). U kunt deze ook voorlezen. De belangrijke woordenschat wordt samengevat aan het eind van het boek.

Legio toepassingen
Via kijken en voorlezen ontwikkelen de kinderen hun leesvaardigheid en woordenschat. De Kijkdoos biedt ze in één moeite door ook een stuk wereldoriëntatie. De boekjes lenen zich prima voor zelfstandig werken, maar ook voor groepsprojecten en thematafels.

Draai de kraan open en er komt water uit. Dit water is schoon. Je kunt het drinken. Waar komt het water vandaan? Wat doe je allemaal met water? En water dat vies is, waar gaat dat naar toe? Kijk maar eens in dit boekje.

Aantal op voorraad: 1

Beoordelingen

Fabrikanten
Snelzoeken
 
Gebruik sleutelwoorden om het artikel te zoeken.
Geavanceerd zoeken
Fabrikant Info
Noordhoff Uitgevers
Andere artikelen
Deel artikel
Delen via E-Mail
Delen op Facebook Delen op Twitter